Canturi (ABS)

Canturi (ABS)

 

 

Filtreaza
produse/pagina
Filtreaza
produse/pagina

Cantul care innobileaza pal-ul

Putini dintre noi cunoastem cu adevarat importanta cantului. Realitatea este ca dupa calitatea PAL-ului din care este confectionata mobila, cantul are cea mai mare importanta. Calitatea cantului poate decide durata de viata si aspectul mobilierului pe care il achizitionati pentru urmatorii ani. Cantul este o folie din hartie sau din plastic, care acopera marginea placii de PAL. Numai din definitie putem sa realizam importanta rezistentei cantului.

Cantul PVC

In acest caz materialul folosit este plasticul. Acest tip de cant se aplica pe marginea PAL-ului prin presare, si este fixat intr-o bordura facuta in prealabil. Nu se finiseaza. Cum materialul folosit este plasticul, cantul PVC are rezistenta mare in timp, dar este susceptibil la umezeala si aburi, care se pot infiltra in spatiul dintre cant si PAL. Este recomandat sa aplicati silicon pentru a oferi o protectie suplimentara  PAL-ului impotriva umezelii. Datorita faptului ca nu se imbina perfect la unghiurile de 90 de grade, nu este recomandat pentru corpurile de mobilier cu colturi. Poate fi folosit cu succes in cazul meselor, datorita formei complet rotunde.

Cantul ABS

Tot plasticul este materialul folosit si la acest tip de cant. Diferenta o face metoda de aplicare a cantului. Se aplica prin lipirea cu un adeziv special, cu ajutorul unei masini de cantuit, care preseaza cantul la temperaturi ridicate( aprox. 200 grade celsius). Dupa aplicare se finizeaza pentru ai oferi un design atragator. Acest tip de cant este cea mai scumpa, dar si cea mai viabila varianta care se gaseste pe piata. Este foarte rezistent in timp, se zgarie greu si protejeaza impotriva umezelii. Este considerat un accesoriu obligatoriu pentru mobila de bucatarie si de baie, datorita conditiilor spatiului deservit.