Sisteme de Inchidere Usi

Sisteme de Inchidere Usi

 

 

Filtreaza
produse/pagina
Filtreaza
produse/pagina

Usi glisante in designul locuintei

Ușile culisante sau glisante sunt utilizate tot mai des pentru diverse locuințe și vin într-o mare varietate de culori, modele, cu sau fără inserții din sticlă, simple sau duble.Ușile glisante sunt asociate cu eleganța, rafinamentul și senzația de spațietate pe care o conferă. În funcție de model, culoare și design, acestea pot fi ușor îmbinate cu anumite piese de mobilier pentru a obține efectul dorit în locuința dumneavoastră. 

Lăsate la vedere sau încastrate în perete

Fie că sunt lăsate la vedere sau încastrate în perete, toate ușile glisante au același rol: acela de a separa spațiile și de a aplifica dimensiunile spațiilor, la nevoie. Totuși, când știm că ușile glisante ne avantajează locuința? Un răspuns ar fi, în momentul în care avem toate sau majoritatea ferestrelor dispuse pe o singură parte a locuinței, însă ne dorim să avem încăperile deopotrivă închise dar și iluminate corespunzător. Ușile culisante ar trebui poziționate strategic, astfel încât să separe spațiile destinate diferitelor activități: spre exemplu, bucătăria de living. O alegere aparte o reprezintă, desigur ușile glisante din sticlă.

În cazul apartamentelor reduse ca dimensiuni

În cazul apartamentelor reduse ca dimensiuni, o sugestie este aceea de a opta pentru același model de pardoseală, într-o culoare deschisă, care lărgește vizual spațiul. Este recomandat ca și piesele de mobilier să fie în culori deschise, pentru a contribui la aspectul pe care dorim să îl creem. Iar dacă optați pentru ușile glisante, acestea ar trebui să fie de asemenea în nuanțe deschise, sau chiar albe. Pentru a avea un aspect unitar în întreaga locuință, mobilierul joacă un rol foarte important. Puteți opta pentru un mobilier cu detalii industriale, iar pentru a crea o continuitate și un aer familiar în întreaga locuință o alegere inspirată poate fi mobilierul din lemn, de asemenea, în nuanțe deschise, alături de carpetele împletite.