Scaune living si bucatarie

Scaune living si bucatarie

 

 

Filtreaza
produse/pagina
Filtreaza
produse/pagina

Ghid de alegere a scaunelor de bucatarie, living

Scaunele nu mai au nevoie de nicio prezentare. Cu toate acestea, o sa spunem cateva cuvinte despre ele si istoria lor, inainte sa iti aratam cum sa selectezi, din oferta extrem de variata de astfel de piese de mobilier, scaunele ce se potrivesc in bucataria, diningul si restul casei tale. 

Cum alegi scaunul in functie de dimensiuni

Sigur stii cat de neplacut este sa vrei sa stai picior peste picior si sa nu poti, pentru ca scaunul este prea inalt si genunchii ti se lovesc de tablia mesei. La fel cum sigur stii si cat de ciudata este senzatia pe care o ai cand scaunul este prea scund si trebuie sa-ti ridici prea mult bratele cand mananci sau cand lucrezi. Alte neplaceri cand stai asezat pe scaun pot fi durerea resimtita cand muchia din fata a sezutului impinge coapsele, sau senzatia ca spatarul iti „intra” in coaste. Ca sa le eviti, acorda putina atentie dimensiunilor scaunului pe care te pregatesti sa-l achizitionezi. 

Dimensiunile optime ale scaunului potrivit

Sezutul unui scaun pe care poti sta comod are o forma de trapez, cu laturi ce se ingusteaza usor spre spate. Trebuie sa fie suficient de lat si adanc pentru a nu avea senzatia ca nu incapi pe scaun (o latime de aproximativ 40-50 cm si o adancime de aproximativ 38-45 cm sunt dimensiunile recomandate). Spatarul are inaltimi diferite, in functie de tipul scaunului. Scaunele de dining, elegante, pot avea spatare inalte de pana la 50-52 cm, insa cele de bucatarie au, de obicei, spatare mai mici, de pana la 40 cm. Un scaun confortabil trebuie sa aiba un spatar usor curbat la imbinarea cu sezutul.