Manere, butoni si agatatori

Manere, butoni si agatatori

 

 

Filtreaza
produse/pagina
Filtreaza
produse/pagina

Cum alegi butonii sau manerele sertarelor

Desi sunt elemente functionale in designul mobilierului pentru depozitare, manerele sertarelor si dulapurilor au un foarte important rol decorativ. Impactul lor vizual este atat de puternic, incat atunci cand vrei sa improspatezi rapid aspectul unei camere, este suficient sa schimbi butonii sau manerele dulapurilor si sertarelor.

Cum alegi stilul manerelor si butonilor

Stilul manerelor si butonilor mobilierului depinde foarte mult de stilul decorativ al spatiului respectiv si de stilul dulapurilor de bucatarie, noptierelor, comodelor sau bibliotecii pe care se monteaza. Pentru niste dulapuri moderne, cu fronturi netede sau aproape netede, poti alege butoni si manere cat mai simple, fara ornamente, sau unele ingropate.De asemenea, daca bucataria ta este decorata in stil vintage, poti folosi butoni clasici cu inel de tragere sau niste manere rabatabile.

Cum alegi culoarea (finisajul) manerelor si butonilor

Unele persoane prefera acelasi tip de finisaj in toata bucataria – daca finisajul bateriei de chiuveta are nuanta cuprului, atunci plafoniera, aplicele de perete, manerele si butonii dulapurilor trebuie sa fie, de asemenea, in nuanta cuprului. Nu e neaparat nevoie sa fii chiar atat de strict. Un design armonios nu trebuie sa fie perfect asortat, ci bine coordonat, iar asta inseamna ca poti sa ai o baterie de chiuveta de culoarea cuprului, la fel ca finisajul plafonierei ori lustrei, si sertare cu manere din otel care se potrivesc foarte bine cu finisajele aparatelor electrocasnice. Cand combini intr-un design doua finisaje de culori diferite, incearca sa creezi un echilibru estetic alegand unul mat si unul lucios.