Placi pentru mobilier

Placi pentru mobilier

 

 

Filtreaza
produse/pagina
Filtreaza
produse/pagina

PAL – ul

Prescurtarea înseamnă “plăci aglomerate din lemn”. În traducere pe înțeresul tuturor, sunt plăci din rumeguș de lemn cu rășini și adezivi, prelucrate prin presare la temperaturi înalte. Acestea sunt melaminate cu diferite tipuri de decoruri și rezultă plăci cu grosimea de 18 mm (cel mai des), cu nuanțe uni mat sau lucioase, cu texturi de lemn sau alte tipuri de materiale. Înainte de prelucrare, ele se găsesc în dimensiuni mari, în funcție de producător, 2,8×2,0 m, 1,4×2,0 m și se pot achiziționa la coală întreagă, jumătate sau sfert.

Prelucrarea

Plăcile de PAL nu se pot prelucra în adâncime. Nu se pot realiza frezări, cum se execută în MDF, dar se pot face gravuri. Această operațiune presupune doar străpungerea suprafeței de melamină cu o freză (aproximativ 1mm), creând modele diverse și oferindu-ți posibilitatea de personalizare a mobilierul tău. Acest decupaj este apoi protejat cu ceară pentru mobilier, golurile realizate fiind umplute cu orice culoare îți dorești.

Căntuirea

Tipurile de cant cel mai des întâlnite sunt cantul ABS și cantul folie. Canturile ABS pot avea grosimi de 2 mm sau 0,4 mm. Ușile, fețele de la sertare sau anumite elemente ale unei piese de mobilier care este mai solicitată în utilizare se căntuiesc întotdeauna cu ABS de 2 mm. Restul pieselor de mobilier se căntuiesc tot cu ABS, dar de 0,4 mm. Lipirea acestor canturi se face prin operațiuni termice, doar la utilaje specializate.