Blaturi de bucatarie
In ce mod si cat timp pe saptamana folositi blatul
Daca sunteti o familie numeroasa si va place sa mancati acasa mancare gatita, este clar ca blatul va fi folosit mult. Pe el veti lucra cu cutite si alte obiecte casnice, veti pune cratite incinse. Concluzia este ca, daca gatiti mult si des, aveti nevoie de un blat rezistent, iar in alegerea lui latura practica va cantari mai mult decat cea decorativa. Blaturile din piatra naturala, cele din compozit sau din inox sunt mai rezistente in timp decat cele din lemn sau derivate (PAL, MDF), ceramica sau sticla.
Unde montati blatul de lucru
In functie de spatiu si designul mobilei de bucatarie, blatul de lucru va fi unul de tip "insula" sau lipit de perete. Ce suprafata are? Cate decupari sunt necesare? Sunt intrebari care va dau indicii asupra materialului recomandat. Daca aveti nevoie de un blat cu taieturi multiple, mai ales catre margini, blatul fin MDF nu este recomandat, deoarece exista riscul sa crape. In aceasta etapa a documentarii este cel mai indicat sa discutati cu un specialist, care va poate vorbi despre riscurile folosirii fiecarui tip de material, in functie de tipul blatului.
Ce buget aveti pentru amenajarea bucatariei si il puteti imparti
Fiecare proiect are nevoie de un buget, deci nici amenajarea bucatariei nu face exceptie. Va recomandam un buget detaliat, in care sa treceti costurile fiecarui element/aparat din bucatarie. Cu o planificare si documentare asupra furnizorilor atente, puteti economisi si redirectiona banii catre costul blatului de bucatarie, mai ales daca o veti folosi des si mult.