-
0 produse în coș
PROGRAM DE PREVENIRE ȘI REDUCERE A CANTITĂȚII DE DEȘEURI GENERATE DIN ACTIVITATE, PRECUM ȘI MĂSURI DE REDUCERE A PERICULOZITĂȚII DEȘEURILOR
Societatea noastră si a îmbunătățit constant activitățile derulate in vederea implementării masurilor de prevenire si reducere a cantităților de deșeuri generate din activitatea proprie si a adoptat masuri de reducere a periculozității deșeurilor.
Compania este interesată să aibă un sistem performant de management al gestiunii deșeurilor si al proceselor specifice, pentru a facilita controlul deșeurilor generate și valorificarea acestora, pentru a evalua respectarea politicii de mediu, realizarea obiectivelor, performanța întreprinderii referitoare la prevenirea și reducerea producerii de deșeuri din propria activitate, precum si performanța întreprinderii referitoare la reducerea nocivității deșeurilor.
Cunoscând obligativitatea art. 49 din Legea 211/ 2011, societatea asigura evidenta cronologica a gestiunii deșeurilor pentru fiecare tip de deșeu, precum si a cantității, a naturii si a originii deșeurilor si, după caz, a destinației, a frecventei colectării, a mijlocului de transport si a metodei de tratare, respectiv a operațiunii de valorificare sau eliminare a deșeurilor, potrivit prevederilor Deciziei Comisiei 2014/955/UE.
Salice Comprod are un program de prevenire a generării deșeurilor care are ca și scop reducerea cantităților de deșeuri generate din activitatea specifica companiei. Pentru realizarea acestui program, au fost realizate proiecte in care se arate modul de implementare al masurilor de prevenire a generării deșeurilor, conform cu anexa nr. 5 din Legea 211/ 2011.
Măsurile pe care societatea le a luat pentru prevenirea si reducerea generării deșeurilor sunt următoarele:
-
Colectarea selectiva a deșeurilor in recipiente specific;
-
Reciclarea si valorificare, precum si realizarea obiectivului minim de îndeplinit al obligațiilor anuale către Fondul de Mediu, pe categorii de deșeuri, la nivel de companie;
-
Valorificarea deșeurilor de lemn si a scoarței de copac prin folosirea lor ca si combustibil in centralele proprii;
-
Reducerea volumului de deșeuri prin brichetare si utilizarea lor in centralele proprii;
-
Optimizarea plăcilor supuse procesului de debitare (PAL, HPL, MDF, OSB, PFL compozit, lemn) pentru reducerea cantității de deșeuri rezultate.
Proiectele derulate in vederea implementării masurilor de prevenire a generării deșeurilor sunt următoarele:
-
Implementarea unui sistem integrat de management al deșeurilor (ISO 14001:2014);
-
Contractarea de firme specializate pentru colectarea tuturor tipurilor de deșeuri;
-
Utilizarea deșeurilor pe post de combustibil in centralele companiei;
-
Achiziționarea unei linii de tocare si brichetare;
-
Achiziționarea unui soft performant Deboptim (2006);
-
Achiziționarea unei versiuni îmbunătățite a softului Deboptim (2012).